Home Kunst Dokzaal negen dagen lang vol kunst en activiteiten van kunstenaarscollectief Open Oost

Dokzaal negen dagen lang vol kunst en activiteiten van kunstenaarscollectief Open Oost

0

In de even jaren verzorgt het kunstenaarscollectief Open Oost de kunstroute op de Oostelijke Eilanden, de Kadijken en Entrepotdok. In dit oneven jaar heeft een harde kern het plan opgevat om ook tussentijds een expositie te organiseren met nieuw werk. Hiervoor is de titel pOpup-cO bedacht: een popup expositie in Centrum-Oost.

De Plantage Dokzaal aan de Plantage Doklaan 8-12, vlakbij Artis biedt van 17 tot en met 25 juni onderdak aan werken van meer dan dertig kunstenaars uit de buurt. Naast abstract en figuratief schilderwerk zijn ook andere disciplines vertegenwoordigd: ruimtelijk keramiek, textiel, fotografie, papieren mode en zelfs de kunst van geur! De meeste werken zijn te koop. De portfolio’s van de deelnemende kunstenaars zijn te vinden via openoost.org/popup2023

Naast de expositie worden er meer dan tien workshops en activiteiten georganiseerd die een gevarieerd programma bieden voor jong en oud,. Zoals zelf een schilderij maken, een collageworkshop, mindful tekenen, een geurworkshop, sjabloontechnieken en een fotografie-wandelworkshop door de buurt. De kunstenaars kunnen een kleine bijdrage – tot 10 euro – vragen voor deze activiteiten. Aanmelden kan via openoost.org waar de workshops te vinden zijn.

Ben je op zoek is naar unieke en persoonlijke kunstcadeaus dan is er een popup-winkel met werken van 1 tot 100 euro. Er zijn onder andere beeldjes van keramiek en gips, kunstkaarten, kleine schilderwerken, schetsen, sieraden en ook papieren vouwcreaties te koop.

Op zondag 18 juni tussen 17.00 en 20.00 uur vindt de feestelijke opening plaats. De expositie zal dagelijks geopend zijn van 11.00 uur tot 18.00 uur. Sommige workshops kunnen in de avond plaatsvinden. Op zaterdag 24 juni van 17.00 tot 21.30 uur is de finissage. Je bent van harte welkom tot zondag 25 juni 18.00 uur.