Home Overzicht Door storm Poly slagbomen knip Weesperstraat tijdelijk open

Door storm Poly slagbomen knip Weesperstraat tijdelijk open

0

Wat de hulpdiensten soms niet lukt, lukte Poly wel. Door storm Poly gingen de slagbomen in de Weesperstraat en omgeving open. Het onstuimige weer zorgt voor veel problemen en daarom moeten volgens de gemeente zoveel mogelijk wegen begaanbaar zijn voor het verkeer.

De storm Poly raasde over de stad en dat kan zorgen voor windstoten van meer dan 120 kilometer per uur. Veel bomen waaiden om door de storm dus moet de brandweer vaak uitrukken. Omdat door omvallende bomen andere wegen kunnen worden geblokkeerd, wordt de knip nu opengezet. Hoelang de slagbomen openblijven hangt af van de situatie.

Opnieuw is een spoeddebat aangevraagd door de oppositiepartijen in de gemeenteraad. Zaterdag waren er vier incidenten waarbij hulpdiensten in de problemen kwamen door extreme verkeersdrukte in de stad. Het ging om twee incidenten met ambulances, één incident met een brandweerwagen en één met een politieauto.

Dagelijks rapporteert verkeerswethouder Van der Horst aan de gemeenteraad over problemen bij de slagbomen. Zaterdag werd de drukte veroorzaakt door de knip in de Weesperstraat, afsluiting van de A10 Noord, een dichte IJtunnel en Keti Koti.

Verschillende oppositiepartijen hebben opnieuw een spoeddebat aangevraagd en wil dat de proef met de knip in de Weesperstraat per direct stopt. Een motie met dezelfde strekking werd ingediend tijdens een eerder spoeddebat. Die kreeg geen meerderheid.

Sinds 12 juni zijn de Weesperstraat, Anne Frankstraat, Hoogte Kadijk en Kattenburgergracht dagelijks van 06.00 tot en met 23.00 uur afgesloten auto- en vrachtverkeer. Het gaat om een proef van de gemeente die tot en met 23 juli loopt.