Home Overzicht Drie straten in Oost genomineerd voor inzet voor de straat

Drie straten in Oost genomineerd voor inzet voor de straat

0

Zaterdag 9 november is de manifestatie Verenigde straten van Amsterdam. Uit ruim veertig inzendingen zijn vijf straten genomineerd door een onafhankelijke jury. Natuurlijk IJburg, het Javaplein en de Czaar Peterstraat uit Oost zijn daarbij. Na een presentatie van de vijf genomineerden kan het publiek 25.000 euro verdelen over de vijf genomineerde straten.

Amsterdam wordt gemaakt door haar bewoners. Mensen die de stoep schoonhouden, samen aan een zonnepanelendak bouwen of zich inzetten voor hun park. De stad kent honderden initiatieven die zich sterk maken voor hun straat, plein of park. Juist dit eigen initiatief maakt de stad: al die mensen die samen iets doen voor hun straat zijn samen de Verenigde Straten van Amsterdam.

De gemeente, zo staat in het persbericht, hecht aan eigenwijze Amsterdammers die zich samen inzetten voor de stad. Een straat die het heft in eigen hand neemt, de buren daarin meekrijgt, samen weet te werken met anderen, en zo resultaat boekt. De genomineerde straten maken met de gemeente een plan over de besteding van het toegekende bedrag. Binnen twee jaar moet een start worden gemaakt met de uitvoering.

Tijdens de manifestatie kunnen de bezoekers deelnemen aan een elftal workshops, bedoeld om informatie uit te wisselen en inspiratie op te doen over nut en noodzaak van de lokale democratie. Ook krijgt Illias, die is gekozen tot kinderburgemeester, die middag de ambtsketen omgehangen. Samen met de kinderraad gaat hij aan de slag met de Agenda voor de toekomst.

Check www.amsterdam/deverenigdestraten.nl.