Home Overzicht Drugslab boven kinderdagverblijf op IJburg opgerold

Drugslab boven kinderdagverblijf op IJburg opgerold

0

De politie heeft vorige maand een drugslab in een appartement boven een kinderdagverblijf op IJburg opgerold. De vier mannen die daar werden aangehouden, probeerden via een balkon en het dak van het pand te vluchten. Zij werden onmiddellijk gearresteerd. Een vijfde verdachte is later opgepakt. Ze zijn 24 tot 53 jaar oud en komen uit Amsterdam, Rijswijk, Ecuador, Albanië en Columbia.

In het appartement op de vierde etage van het gebouw trof de politie een cocaïnewasserij aan compleet met apparatuur, verpakkingsmateriaal, 360 liter aan chemicaliën en een pers om de blokken van de cocaïne te maken.

De rechercheurs ontdekten ongeveer 6 kilo cocaïnebase in de keukenkastjes. Daarnaast werd ook 13 kilo cocaïnehydrochloride, ook wel snuifcocaïne genoemd, in mengemmers gevonden. De in beslag genomen drugs, chemicaliën en verpakkingsmaterialen zijn in de vuilverbranding vernietigd.

Het cocaïnelaboratorium werd al op 25 mei ontdekt, maar in het belang van het onderzoek is er gewacht met het publiceren van het nieuws. De aanleiding voor het onderzoek waren berichten die via het communicatieplatform Anom werden verstuurd.