Home Oostelijk Havengebied Drugslab opgerold aan de Cruquiusweg

Drugslab opgerold aan de Cruquiusweg

0
Foto Politie

De politie heeft op een bedrijventerrein aan de Cruquiusweg een drugslab ontmanteld. Daar werd in een loods van een autoverhuurbedrijf een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, namelijk 70 kilo ketamine. Een 49-jarige man is in de buurt van het lab aangehouden.

De politie heeft het lab ontmanteld en de drugs vernietigd. Tijdens het onderzoek bleek dat het vermoedelijk gaat om een lab waarin ketamine werd geproduceerd. Verder werden een auto, tien telefoons, een gsm-tracker en verschillende jerrycans met ethanol in beslag genomen.

De politie kwam het lab op het spoor door een controle van toezichthouders van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Ze kwamen poolshoogte nemen bij een autoverhuurbedrijf op het terrein.

Ketamine staat niet op de lijst van drugs in de Opiumwet. De 49-jarige man wordt daarom gezien als verdachte voor de Geneesmiddelenwet en de Wet op de economische delicten voor het zonder vergunning en registratie bereiden en opslaan van geneesmiddelen. De man wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie.

De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Na het aantreffen van het lab is direct een onderzoek gestart. Het lab is met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmanteld en vernietigd. Daarnaast zijn alle aanwezige spullen bemonsterd en is geïnventariseerd wat er precies aanwezig was, van grondstoffen tot eindproducten.