Home Overzicht Duizend ouderen en minima verbonden via het internet

Duizend ouderen en minima verbonden via het internet

0
The elderly woman at the computer isolated

Eenzame ouderen en statushouders met een laag inkomen krijgen opgeknapte laptops en wifi om de verbinding met de stad en de wereld om hen heen niet kwijt te raken. Eerder stelde de gemeente drieduizend laptops ter beschikking aan kinderen die thuis niet de juiste middelen hebben om onderwijs op afstand te volgen.

Door de maatregelen tegen het coronavirus is er een grote behoefte aan digitale verbondenheid. Amsterdammers blijven zo veel mogelijk binnen en beperken fysiek contact met elkaar. Om zo veel mogelijk Amsterdammers verbonden te houden met de stad en internet, stelt de gemeente nu opgeknapte laptops en internetverbindingen beschikbaar.

‘Juist nu we allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven, wordt zichtbaar dat niet iedereen toegang heeft tot internet’, aldus wethouder Meliani. ‘Met dit plan proberen we uitsluiting van deze mensen te voorkomen, zodat zij bijvoorbeeld contact kunnen onderhouden met andere mensen, cursussen kunnen blijven volgen en zo verbonden blijven met de stad.’ Het gaat om gebruikte laptops die zijn gecontroleerd, schoongemaakt en waar nodig opgeknapt.

Het verstrekken van de laptops en internet hotspots loopt via Cybersoek. Zij kunnen snel een brede groep Amsterdammers met een laag inkomen bereiken. Zo worden ouderen die hulp nodig hebben bij het gebruik van de apparaten door vrijwilligers (op gepaste afstand) ondersteund bij het vergroten van hun digitale vaardigheden.