Home Overzicht Dwangsom voor Supperclub Cruise wegens overtreden COVID-19 maatregelen

Dwangsom voor Supperclub Cruise wegens overtreden COVID-19 maatregelen

0
Supperclub_Cruise_opening_21-09

De Supperclub Cruise heeft de noodverordening COVID-19 overtreden en geen maatregelen getroffen om aanwezigen op voldoende afstand te laten houden. Daarom is de varende horecagelegenheid gesloten en heeft het een zogenoemde last onder dwangsom gekregen. De komende vier weken mag er geen evenement op de boot worden georganiseerd op straffe van een dwangsom van € 250.000 euro.

De meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Dat constateert GGD en de Veiligheidsregio. Sommige horecagelegenheden houden zich bewust en moedwillig niet aan de regels en moedigen hun klanten soms zelfs aan hetzelfde te doen. Tegen deze horecagelegenheden wordt vanwege het volksgezondheidsrisico hard opgetreden. Bij grove en herhaalde overtredingen kan sinds vorige week zonder waarschuwing tot onmiddellijke tijdelijke sluiting worden overgegaan van minimaal vier weken.

De Amsterdamse GGD en de Veiligheidsregio maken zich zorgen over de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in de dichtbevolkte stad Amsterdam. Het is belangrijk dat alle Amsterdammers, bezoekers, ondernemers en maatschappelijke organisaties zich aan de regels houden.