Home Overzicht Sporters kijken uit over de sportheldenbuurt

Sporters kijken uit over de sportheldenbuurt

0
Sporters voor de huidige tramstalling met sportieve beschildering.

Vanaf een 33 meter lange muur kijken tien sporters uit over de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland. Het is een street art muurschildering van Kamp Seedorf.  Stadsdeelbestuurder Rick Vermin kwam met het idee om Kamp Seedorf in te schakelen om een ontwerp te maken voor de muur van de wasinstallatie bij de tramremise.

Om te voorkomen dat de pas opgeleverde muur van de tramremise zou worden bespoten met graffiti benaderde de gemeente Kamp Seedorf om een ontwerp te maken voor de 33 meter lange muur die uitkijkt op de Sportheldenbuurt. Gezien de ligging ontstond al snel het idee om tien Amsterdamse sporthelden op de muur te portretteren. Ze zijn zijn stuk voor stuk op een bijzondere manier met de stad verbonden.

Op de sportmuur bij de tramremise heeft de voetballers Abdelhak Nouri, Bobby Haarms, Stanley Menzo, Louis van Gaal, Ruud Gullit en Roxanne Hehekaija geportretteerd. Maar ook worstelaar Bert Kops, wielrenner Gerrie Kneteman, kickbokser Lucia Rijker en darter Jacobus Stompe kijken uit over de buurt waar de straten de namen van sporthelden uit het verleden dragen.

Kunstenaarscollectief Kamp Seedorf uit Almere, bestaat uit drie mensen, die anoniem opereren. De kunstwerken zijn vaak gebaseerd op voetballers, rappers of andere bijzondere persoonlijkheden.