Home Overzicht East& strijkt neer bij Baggerbeest in Sluisbuurt met cultureel festival

East& strijkt neer bij Baggerbeest in Sluisbuurt met cultureel festival

0

Pop-Up Cultuurhuis East& strijkt opnieuw neer in Oost. Op zaterdag 25 november is er een open festival voor alle leeftijden in de nieuwe broedplaats Baggerbeest, hét culturele ankerpunt van de Sluisbuurt, de stadswijk-in-wording. Het festival staat in het teken van beeldende kunst, workshops, performances, muziek en nieuwe kennismakingen in Oost.

Kunstenaars uit het Baggerbeest openen de deuren naar hun atelier en organiseren exposities en art workshops voor volwassenen én voor kinderen. Daarnaast is er een muzikale performance van She Who Makes Noise, een workshop tuften van Marian Genet, kunstplatform Mutter Amsterdam nodigt Reza Mirabi uit om nieuw performancewerk te tonen en meer.

Buurtbewoners, maar ook culturele en maatschappelijke instellingen en makers uit Oost zijn welkom om kennis te maken met deze nieuwe broedplaats, die nog niet lang geleden uit de zandvlakte is gerezen. Met een bruisende culturele festivaldag willen East@ en Baggerbeest nieuwe verbindingen leggen en een startschot geven van wat je de komende jaren nog meer in het Baggerbeest kunt verwachten.

East& trekt sinds vorig jaar rond door de verschillende wijken van Oost en organiseert culturele activiteiten met en voor de buurt. Het Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper en School en Productiehuis Nowhere zoeken hierbij steeds de samenwerking op met andere partners uit het kunstrijke stadsdeel.

Pop-up cultuurplatform van Oost East& is geen cultuurgebouw van steen, maar een nomadisch netwerkorganisatie dat beoogt samenwerking en verbinding te leggen tussen bewoners, culturele en maatschappelijke instellingen en de vele, diverse, talentvolle makers die het stadsdeel rijk is. Eerder organiseerde East@ vrij toegankelijke, culturele festivals op het Sajetplein, Oranje Vrijstaatplein, Joris Ivensplein, Javaplein en Timorplein.

Check eastand.amsterdam

Baggerbeest in nieuwe Sluisbuurt

Wie op de westelijke punt van het Zeeburgereiland staat en naar de enorme zandwagens kijkt die eindeloos lijken te verplaatsen over de lege vlakte, zal zich nauwelijks kunnen voorstellen dat hier in de komende 15 jaar een nieuwe stadswijk vereist waar meer dan 11.000 mensen komen te wonen. Dit wordt de Sluisbuurt. Begin 2023 is Urban Resort gestart met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Het Baggerbeest is het allereerste gebouw op de zandvlakte en daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor de stadswijk in wording. Met een gezellige bar, een zaal voor programmering, een buurtatelier en tientallen werkruimtes voor kunstenaars en creatieve bedrijven, is het de nieuwste hotspot van Zeeburgereiland.