Home Overzicht Educatief Centrum Oost runt met studenten kantine Sporthal Zeeburg

Educatief Centrum Oost runt met studenten kantine Sporthal Zeeburg

0

Achter de bar verwelkomt Ahmad je met een gulle lach. Gezelligheid en vooral ontmoeting krijgen alle ruimte in de nieuwe Buurtkantine in sporthal Zeeburg. De Buurtkantine is er voor sporters, supporters en buurtbewoners. Daarnaast opent de kantine voor medewerkers de weg naar de eerste (werk)ervaring en verdere kansen op sociaal en economisch gebied.

Afgelopen zomer werd duidelijk dat de kantine in sporthal Zeeburg dreigde te sluiten. Vier sportverenigingen, die vaste gebruiker van de sporthal zijn, sloegen de handen in een om te zorgen dat de kantine zo snel mogelijk weer open kon. Tegelijkertijd ontstond de wens om deze crisis in de kantine als kans te zien. Meteen waren er volop ideeën om de kantine gezelliger te maken en meer als buurtkamer in te richten.

De vier sportverenigingen zochten contact met stichting EC-O en samen gingen ze in gesprek met de gemeente. En met succes want midden in de covid tijd konden ze starten met de verbouwing van de kantine. Nu zijn Volleybalverenging Netzo, Badmintonvereniging Zeeburg, Basketbalvereniging Flying Oost en de Rollerderby’s blij en tevreden met de komst van de Buurtkantine in ‘hun’ sporthal.

Sporters genieten na een training of wedstrijd samen in de Buurtkantine van een drankje. Nieuwe plannen en ideeën ontstaan er. Dit versterkt de vitaliteit van de sportverenigingen. De kantine versterkt de verbondenheid binnen en tussen verenigingen. De hal wordt een echte thuishal voor deze verenigingen. De kantine biedt daarnaast ook de buurt een plek voor ontmoeting en het realiseren van plannen.

Naast een drankje kun je in de Buurtkantine ook hapjes bestellen. Naast de traditionele bitterballen, zijn ook de falafelballen direct erg in trek. De ambitie is binnenkort ook een paar keer per week een eenvoudige daghap aan te bieden zowel voor sporters als buurtbewoners. De Buurtkantine wordt op 29 april feestelijk geopend.

De Buurtkantine, is een leerwerkbedrijf, waar volwassen werkervaring op kunnen doen en hun kans op een betaalde baan kunnen vergroten. Het is een maatschappelijke onderneming gerund door (oud) studenten en stagiaires van stichting Educatief Centrum Oost (EC-O). Deze stichting biedt kansen, opleidingen, ondersteuning en werkervaring voor volwassenen met als doel bewoners van Amsterdam (Oost) te activeren en een betere kans te geven op de arbeidsmarkt.

Check www.buurtkantine.nl en www.ec-o.nl