Home BoekvandeWeek Edward van de Vendel: ‘Wat je moet doen als je over een...

Edward van de Vendel: ‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’ 

0

51 Poëzie voor kinderen, we zien het gelukkig steeds vaker in de winkel. Opvallend is dat dieren vaak het onderwerp zijn. Na de vorig jaar verschenen bundel met dierengedichten van Bibi Dumon Tak,  ‘Laat een boodschap achter in het zand’, kwamen ook Edward van de Vendel en Martijn van der Linden deze zomer met een verzameling van onder meer dierengedichten.

Alle gedichten bevatten en advies dat nog wel eens van pas kan komen. Want wat doe je bijvoorbeeld als je van eenhoorns houdt? Of als je niet kunt slapen? Of als je geen lievelingsdier hebt? En wat kun je doen als je je naam niet mooi vindt?

Er worden ook andere onderwerpen aangesneden, maar dieren zijn toch het meest voorkomende thema binnen de gedichten.  Zoals bijvoorbeeld het nijlpaard uit het titelgedicht: ‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’. Advies: ‘Eerst sorry zeggen. Daarna: met jezelf overleggen hoe je hem terug gaat laten struikelen’.

De gedichten zijn voorzien van mooie illustraties van Martijn van der Linden. Hij maakte bij ieder gedicht een illustratie in een andere stijl, waardoor het ook qua vormgeving een leuke afwisselende bundel geworden is.

_____

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt is geschreven door Rukmini Iyer
de illustraties zijn van Martijn van der Linden
verschenen bij uitgeverij Querido
Annick van Kessel
 is  boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland, Roetersstraat 41