Home Overzicht Een film met verhalen van mensen uit de buurt

Een film met verhalen van mensen uit de buurt

Talkshow Dwars door Oost in de Jungle

0
Kees Hoogeveen In het licht van Woltera van Rees. Foto Kjeld de Ruyter.

Kees Hoogeveen komt in de talkshow Dwars door Oost in de Jungle van woensdag 27 oktober vertellen over zijn film en zijn buren die daarin een rol spelen. Onder de titel In het licht van Woltera van Rees worden bewoners van deze straat geportretteerd.

Arie van Tol

Kunst is de rode draad in de film van Kees Hoogeveen. Bewoners zijn of zelf creatief – schilderen, maken muziek of schrijven een boek – of ze hechten zeer aan kunst – schilderijen, lp’s of beelden -. Het is een opvallende overeenkomst bij de buren van Kees die in veel andere opzichten juist erg verschillende verhalen hebben.

Om die verhalen is het Kees vooral te doen. ‘Met deze film heb ik bewoners een gezicht gegeven, maar vooral de gelegenheid hun verhaal te vertellen.’ Kees wisselt de beelden van mensen aan het woord op een mooie manier af met beelden van de flat, van de tuin aan de overkant en van de straat zelf, soms verstild, vaak ook met de levendigheid van mensen uit de buurt.

In de talkshow zal een stukje van de film vertoond worden. Of in het interview met Kees het maken van de film centraal zal staan of enkele verhalen van bewoners uitgelicht zullen worden is nog niet duidelijk. Als interviewer zal ik het credo van Kees zelf recht doen. Als u geïnteresseerd bent in het verhaal van Kees, kom dan op woensdag 27 oktober om 20.00 uur naar de Jungle, Tweede van Swindenstraat 26.