‘Waar mag ik voor jou over spelen?’ Die vraag stellen de muzikanten tijdens Een Harp onder de Riem. Het is een festival waar muzikanten ter plekke muziek bedenken en spelen, geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van het publiek. Dat beleef je van 2 tot en met 31 juli in de Mozes & Aäronkerk op het Waterlooplein. Het festival is helemaal gratis. Na een maand komt alle muziek samen in één groot concert: de muzikale stem van Amsterdam.

35 professionele musici met meer dan 15 verschillende instrumenten staan tijdens het festival voor jou klaar om jouw verhaal om te zetten in muziek. Muziek kan over alles gaan. Van dromen en herinneringen tot het missen van dierbaren, hoop, gebeurtenissen, naar huis willen en geen huis hebben, een blind date. Elke dag komen alle persoonlijke concerten samen tot één muziekstuk van die dag. Na 22 dagen en muziekstukken ontstaat één groot concert: de muzikale stem van Amsterdam.

‘Ik heb nog nooit een harp van zo dichtbij gehoord!’

Het festival in de Mozes & Aaéonkerk begon in 2020 met één muzikant: Beate Loonstra op de harp. In vier jaar tijd groeide het uit tot een festival met 35 muzikanten op meer dan 15 verschillende instrumenten. Allemaal muzikale makers die hun eigen muziek maken door improvisatie en compositie. Tijdens Een Harp onder de Riem doen ze dat samen met het publiek. De afgelopen jaren bezochten ruim dertienduizend bezoekers Een Harp onder de Riem.

Programma

Een Harp onder de Riem vindt plaats van 2 tot en met 31 juli, van dinsdag tot en met zaterdag steeds van 12.00 tot 16.00 uur in de Mozes & Aäronkerk.

  • 12.00 uur persoonlijke 1-op-1 concerten door de muzikant van de dag
  • 15.00 uur compositie challenge met muzikant van de dag en gastmuzikant.
  • 15.45 uur Uitvoering muziekstuk van de dag

Het festival kun je gratis binnenlopen. Na het luisteren kun je een donatie geven.
Kun je niet fysiek aanwezig zijn? Ieder weekend in juli zendt VPRO Geluiden op NPO Radio 4 de nieuwe muziekstukken uit. Ook kun je alles beluisteren en bekijken via Een Harp onder de Riem, facebook of instagram.

Reserveer jouw ticket voor het Slotconcert – Music in the Making op 31 juli om 20.00 uur.

Het festival wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Music in the Making. Deze stichting gelooft in de kracht van nieuwe muziek, die mensen uit alle lagen van de samenleving met elkaar verbindt en iedereen de kans geeft om van hoogwaardige livemuziek te genieten. Music in the Making organiseert daarom concerten en evenementen waar musici en bezoekers elkaar ontmoeten en inspireren.

Alle informatie over Een Harp onder de Riem.