Home Overzicht Een koude Kerst

Een koude Kerst

0

We weten inmiddels dat het kabinet de coronamaatregelen niet gaat afzwakken. We zullen dit jaar Kerst in kleine kring vieren, met maximaal drie gasten. Heel jammer. Alles is anders dit jaar en dus Kerst ook. Maar hopelijk maakt iedereen er desondanks een mooie kerst van. De Ramadan en het Suikerfeest vielen in de eerste coronagolf, en daar hebben families toen het beste van gemaakt. Hopelijk worden de drie toegestane gasten zorgvuldig gekozen en hoeven zo min mogelijk mensen alleen te zijn.

Arjan Lubach maakte recent een filmpje als parodie op de vele kerstgedachtereclames van de supermarkten van de afgelopen jaren. Een dakloze meneer mocht aanschuiven aan de kerstdis van een lieve familie. Tot tijdens het kerstdiner live door het kabinet de coronamaatregelen werden aangescherpt en meneer weer de straat op kon.

En daar staan veel mensen niet bij stil, maar terwijl wij ons druk maken over hoe we de Kerstdagen moeten doorbrengen en met wie wel en wie niet, zijn er ook mensen die niet eens een dak boven hun hoofd hebben.

De Regenbooggroep heeft 5.000 winterjassen nodig voor daklozen. Dit bericht stond deze week op AT5. Door de coronamaatregelen is er minder plek in de nachtopvang en zullen dus meer daklozen op straat slapen/lopen deze winter. Ik hoop dat veel mensen een jas brengen. Ik vind het moeilijk te vatten dat in ons rijke land nog steeds zoveel mensen op straat leven. Ook in Oost slapen mensen op straat en in het park. Onze helden van het Leger des Heils en de Regenbooggroep doen wat ze kunnen in deze tijd. We zien de laatste tijd meer mensen doelloos hangen op onze pleinen zoals het Dapperplein. De coronacrisis maakt kwetsbare mensen nog kwetsbaarder.

Volgende week ga ik samen met veel vrijwilligers eenzame mensen een hart onder de riem steken. Ik ga langs bij ouderen in Betondorp, bij jonge statushouders die nog maar kort in Nederland zijn en we openen binnenkort een ontmoetingsplek (geheel coronaproof) op het Krugerplein. Komt u daar ook even langs voor een koffie en een praatje?