Home Overzicht Een nieuwe trend

Een nieuwe trend

0

Een nieuwe trend? Naast de ingang van de kelderbox van een groot complex met sociale woningen op de Kadijken stond een fiets die er nog heel behoorlijk uitzag. Hij stond niet op slot en aan het stuur bungelden een blauwe jas en een grijze wollen trui die een beetje van een soort namaaknerts leek te zijn. Keurig aan een kledinghanger.

Namaaknerts, dat zie je niet vaak. Een vrouw kwam aangefietst en zette haar rijwiel in de deuropening van de kelder. Toen haar oog op de kleding viel liet ze haar fiets rusten en stapte naar de fiets met de kleding erop. Dat de deur nu geblokkeerd was en er mensen stonden te wachten die ook naar binnen wilden, was even bijzaak.

Ze pakte de jas en bekeek hem. Het model beviel haar wel en zo te zien precies haar maat. Wel een beetje vies, met wat rare vlekken. Waarschijnlijk schimmel. Ze poetste met de mouw op een van de plakkerige plekken. Kijk dat hielp al. Ze keek op het etiket in de voering. Wassen op 30 graden. Kordaat pakte ze de jas, vouwde hem op en gezwind verdween ze de kelder in.

Zou het een nieuwe trend worden, gratis overbodige kleding op straat hangen? Recht tegenover dit tafereel staat een van de vele boekenkasten in Amsterdam waarin mensen overbodige boeken dumpen. En goed voorbeeld doet goed volgen.

Een nieuwe trend.