Home Overzicht Eenrichtingverkeer voor voetgangers in de Javastraat

Eenrichtingverkeer voor voetgangers in de Javastraat

1
De drukte in de Javastraat neemt toe en het is niet mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

Vanaf zaterdag 9 mei geldt in de winkelstraat Javastraat eenrichtingverkeer voor voetgangers. Dat betekent dat voetgangers op de ene stoep allemaal één richting op lopen. Op de andere stoep aan de overzijde van de straat lopen voetgangers allemaal de tegenovergestelde richting. De looprichting wordt aangegeven met afbeeldingen en pijlen op de stoep.

De drukte op de trottoirs van de Javastraat neemt toe. Bewoners laten weten dat het daarom moeilijk is 1,5 meter afstand te houden. In een mailtje aan het stadsdeel schrijft een bewoner dat zij met veel plezier sinds drie jaar in de Javastraat wonen. ‘Sinds de uitbraak van Covid 19 ervaren mijn partner en ik en vele buren om ons hen steeds meer stress omdat de straat niet minder maar juist steeds drukker blijkt te worden. Wij blijven allen zo veel mogelijk thuis maar moeten ook af en toe boodschappen doen of een rondje wandelen. Dit is door de drukte (met name van winkelend publiek) bijna onmogelijk.’ De bewoner vraagt om maatregelen ‘zodat wij bewoners ook af en toe op een verantwoorde manier naar buiten kunnen gaan.’

In een brief aan de bewoners in de omgeving van de Javastraat vraagt stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter samen met de ondernemersvereniging om als voetganger 1,5 meter afstand te houden en in de juiste richting te lopen. Dat om te voorkomen dat andere mensen of jezelf met het coronavirus besmet raken.

1 REACTIE