Home Overzicht Eerste 74 huishoudens Betondorp keren terug naar eigen woning 

Eerste 74 huishoudens Betondorp keren terug naar eigen woning 

0

Vandaag keerden de eerste bewoners terug naar hun eigen woning in Betondorp. De bewoners die kozen voor een complete renovatie, zowel de buitenkant als de binnenkant van de woning, moesten hun woning een half jaar inruilen voor een wisselwoning in de buurt. Stadsdeelbestuurder Ivar Manuel begroette de familie Brons, die weer terugkeerde naar hun ‘nieuwe woning’.

De bijna 100 jaar oude woningen in Betondorp waren toe aan een grote opknapbeurt. Na de renovatie zijn ze duurzamer en van energie label F naar A gegaan. De woningen zijn aardgasvrij en de oude cv-ketels zijn vervangen. Daarnaast zijn de vloeren, muren, ramen, ventilatie, isolatie, plafonds, kozijnen en dakpannen vervangen of aangepast. De kleuren van de deuren en kozijnen worden teruggebracht naar de oorspronkelijke bruine, gele kleur waardoor de huizen hun originele uitstraling terugkrijgen. Tot slot zijn de opgeknapte woningen vaak voorzien van een nieuwe keuken, toilet en badkamer.

Bestuurder Vera Luijendijk van Eigen Haard is blij dat bewoners zo betrokken zijn bij het proces en ook mee hebben gedacht over de opknapbeurt. De meeste bewoners keren terug naar hun eigen huis. De woningen die in de jaren 20 zijn gebouwd, zijn nu 100 jaar later weer helemaal klaar voor de toekomst en ze blijven ook betaalbaar. De verwachting is dat de renovatie van alle 525 woningen in 2023 helemaal afgerond is.