Home Nieuws Extra maatregelen in de zomer door snelle toename besmettingen

Extra maatregelen in de zomer door snelle toename besmettingen

0

Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. Er zijn steeds meer besmettingen met een nieuwe versie van het coronavirus. Nog niet iedereen die dat wil heeft een prik gehad. Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.

De maatregelen gelden vanaf zaterdag 10 juli om 6.00 uur. En in ieder geval tot en met 13 augustus.

Regels voor restaurants, cafés en nachtclubs
Restaurants en cafés zijn dicht van 00:00 uur tot 06:00 uur. Bezoekers hebben een vaste zitplaats en houden 1,5 meter afstand van elkaar. Liveoptredens en harde muziek mogen niet. Nachtclubs en discotheken gaan dicht. Coronatoegangsbewijzen zijn niet geldig.

Regels voor evenementen, culturele locaties en sportwedstrijden
Bezoekers hebben een vaste zitplaats en houden 1,5 meter afstand van elkaar. Met een coronatoegangsbewijs kunnen meer bezoekers naar binnen. Een test voor een coronatoegangsbewijs is 24 uur geldig. Dit geldt vanaf dinsdag 13 juli. Een evenement duurt niet langer dan 24 uur.

Feestjes en samenkomsten
Je kunt thuis mensen uitnodigen en feestjes vieren. Maar houd het klein en bewaar 1,5 meter afstand en volg de basisregels.

Basisregels blijven belangrijk
Het coronavirus is nog niet weg. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Ook als u een prik heeft gehad. De basisregels zijn:
Was vaak uw handen, houd 1,5 meter afstand van anderen en blijf thuis en laat u testen bij klachten.

Reizen en vakantie
Wil je op reis naar het buitenland? Bekijk voordat je op reis gaat het reisadvies en de veilige vakantielanden. Misschien heeft het land waar je naartoe wilt extra regels voor mensen uit Nederland. Lees het reisadvies daarom goed.

Bereid je goed voor op uw reis. Heb je bijvoorbeeld een coronabewijs nodig? Zet jouw coronabewijs dan klaar in de CoronaCheck app of print het bewijs uit.

Bellen met vragen over het coronavirus. Heb je vragen over het coronavirus? Bel naar 0800-1351. Of naar +31 20 205 1351 als je in het buitenland bent.