Home Duurzaam Eerste Amsterdamse plasticvrije terras staat in de Wibautstraat

Eerste Amsterdamse plasticvrije terras staat in de Wibautstraat

0

Op 9 juli gaan de eerste wegwerp plasticvrije terrassen van Amsterdam open. Veertien horecaondernemers in het centrum zetten deze stap. Wethouder Everhardt zal samen met de ondernemers een ‘Plasticvrij Terras verklaring’ tekenen. Na de ondertekening opent de wethouder officieel het eerste Plasticvrije terras bij restaurant Feed in de Wibautstraat. Amsterdam streeft ernaar in 2023 het plastic zwerfafval in de stad met 30 procent te reduceren en in 2030 geheel plastic zwerfafvalvrij te zijn.

De verkoop van een aantal plastic wegwerpartikelen is verboden: plastic rietjes, borden, bestek, foam bekers en warmhoudbakken. Op 9 juli gaan de veertien horecazaken in de Wibautstraat en Weesperstraat voor een wegwerp plasticvrij terras. Ze gaan daarmee verder dan de Europese wetgeving die deze maand van kracht is geworden. Zij weren ook plastics zoals melkcupjes, honingstaafjes, koekjesverpakkingen en sauszakjes van het terras, waardoor deze lichtgewicht items niet meer op straat of in de gracht terecht komen.

De veertien bedrijven horen bij de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Knowledge Mile, die loopt van het Amstelplein tot en met het stadhuis. Een BIZ is een samenwerkingsverband dat het mogelijk maakt voor ondernemers om samen te investeren in hun omgeving en onderneming. Het doel is om andere ondernemers in de stad over te halen om ook geen wegwerpplastics meer te gebruiken.