Home Overzicht Eerste Van Swindenstraat wordt opnieuw ingericht

Eerste Van Swindenstraat wordt opnieuw ingericht

0

De Eerste van Swindenstraat is toe aan een opknapbeurt. We gaan de straat opnieuw inrichten. Het voorlopig ontwerp is nu klaar. Bewoners en ondernemers uit de buurt kunnen hierop reageren.

Uit het ontwerp blijkt dat de stoepen van de straat breder worden en dat er nieuwe bomen komen. Na een proef wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd en het aantal parkeerplaatsen wordt kleiner. Dat komt omdat schuine parkeervakken plaatsmaken voor parkeervakken langs de weg. Ook komen meer er laad- en losplekken. Met dit alles wil het stadsdeel de straat aantrekkelijker maken voor winkelend publiek en voor bewoners.

Volgens het stadsdeel zijn de leefomstandigheden van de bomen in de straat slecht en moeten ze worden verwijderd. De wortels groeien omhoog waardoor stoeptegels los gaan liggen. Ook verwacht het stadsdeel dat door de werkzaamheden aan de straat de leefomstandigheden van de bomen verder verslechteren. Er komen nieuwe, zo groot mogelijke bomen in de straat voor terug. De twee beeldbepalende bomen op de kop van de straat aan de kant van de Linnaeusstraat blijven staan.

Je kunt reageren op het ontwerp tot 9 juli. Wil je het ontwerp inzien of je mening geven, neem dan contact op via e-mail.