Home Overzicht Eestermobiel brengt ouderen naar bijvoorbeeld het winkelcentrum

Eestermobiel brengt ouderen naar bijvoorbeeld het winkelcentrum

0

De bewoners van het Oostelijk havengebied die slecht ter been zijn kunnen zich laten rijden in de ‘Eestermobiel’. Een vrijwillige buurtchauffeur brengt je voor maximaal twee euro met het elektrische wagentje naar bijvoorbeeld het winkelcentrum of de dierenarts.

Foto’s Louis Visseren

De Eestermobiel  is een initiatief van buurtcoöperatie de Eester die het groeiend aantal ouderen in de buurt wil helpen mobiel te blijven. De afstanden naar voorzieningen zijn in het Oostelijk Havengebied vaak aan de wat lange kant.

Het kleine wagentje wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs uit de buurt. Als je gebruik maakt van de Eestermobiel moet je er rekening mee houden dat de boodschappen niet te groot zijn want de ruimte is beperkt. Het wagentje heeft in de achterbak wel ruimte voor een kleine rolstoel of een rollator.

De Eestermobiel moet 24 uur van tevoren worden besproken via 020 370 7359. Het is belangrijk om 24 uur van tevoren te bellen, maar het is ook mogelijk via de website van de buurtcoöperatie een afspraak te maken. Leden van de buurtcoöperatie betalen een euro, maar ook buurtbewoners die geen lid zijn kunnen van de service gebruikmaken, die betalen 2 euro. De Eestermobiel is bedoeld voor kleine ritjes in de buurt bijvoorbeeld een bezoek aan het winkelcentrum, het tuincentrum of de dierenarts.