Home Overzicht Eik en Linde opent online café

Eik en Linde opent online café

0

Na een maand gedwongen stilte door de coronacrisis laat Eik en Linde van zich horen. Én zien. Vrijdag bezocht het beroemde café tussen 17.00 en 19.00 de kijker thuis tijdens een twee uur durende live-uitzending op internet. Naar het café bellen kon ook. Het terras was open om een drankje, hapje of soep te halen of even bij te praten.

Lewis Daniels

D

e eigenaar van Eik en Linde is erg betrokken bij zijn klanten. Zijn café heeft een buurtfunctie. Voor vrijgezellen is het een tweede thuis, verenigingen en buurtcomités gebruiken graag de vergaderzaal van het café en bij vieringen de serre. Afgelopen maand hield Kasper telefonisch contact met zijn stamgasten en zocht hij naar mogelijkheden om dit uit te breiden.

‘We missen iedereen en wij worden ook gemist. Wij zijn altijd een café geweest voor mensen die samen willen komen. Daarom dit initiatief.’ De poster achter het raam en op het biljart zeggen hetzelfde: Niet uit het hart. Dat mensen iets kunnen bestellen op het terras, dat door het schuifraam wordt geleverd, is bijzaak.

De online vrijdagmiddagborrel is een hartelijk weerzien met Kasper en barkeepers Peter en Doke. Koen staat normaal ook achter de bar, dit keer verzorgt hij de muziek. De grote leestafel is ingericht als presentatieplek. Kasper praat de volgers bij.

De twee uur uitzendtijd vliegt voorbij. Door ingewikkelde regels is langer uitzenden helaas niet toegestaan. Liefst ging Kasper de hele avond door. Met vijfenhalfhonderd volgers is de eerste uitzending een succes. De warme, intieme en nostalgische sfeer doen ergens denken aan de radiopiraat van vroeger, de chatbox aan de levendige gesprekken aan de bar.

Kasper en Koen sluiten af met een biertje die ze met grijpstok vasthouden om zo op anderhalve meter afstand te proosten. Voorlopig zendt Eik en Linde elke vrijdagmiddag uit. Mogelijk wordt dit uitgebreid. Hopelijk zijn de uitzendingen snel een leuke herinnering aan een bijzonder zware tijd, waar Kasper en alle gasten in het café met een snik en een traan op terugkijken.

Check eikenlinde.nl