Home Overzicht Einde voor weekblad De Echo

Einde voor weekblad De Echo

3

De uitgever van huis-aan-huisblad De Echo trekt deze maand de stekker er uit. Zeven jaar na het Amsterdams Stadsblad stopt ook dit weekblad ermee.

‘Ondanks de inzet en betrokkenheid van de medewerkers levert De Echo de organisatie onvoldoende op en past niet binnen de strategie om focus aan te brengen op de sterke landelijke en regionale merken’, aldus de melding op het intranet van de uitgever. Met het verdwijnen van De Echo vervallen zeven  arbeidsplaatsen (6,45 fte). Dat blijkt uit een intern bericht. De Ondernemingsraad heeft ingestemd met het besluit.

Uitgever Mediahuis noemt toenemende distributiekosten en veranderend beleid van lokale gemeenten ten aanzien van verspreiding van folders en huis-aan-huisbladen als belangrijke factor voor de verslechterde markt. Het aantal huis-aan-huisbladen loopt daardoor terug. De enige gratis krant die nog verschijnt is City van ex-hoofdredacteur Sjuul Paradijs. Daarin wordt de inhoud van reclamefolders aangevuld met tien procent  pagina’s redactionele tekst.

Andere huis-aan-huisbladen in Oost zoals Dwars door de Buurt, 1018 en IJopener verschijnen minder frequent en worden door vrijwilligers gemaakt. Ook bij deze bladen dreigt slecht weer. De subsidie voor de drukkosten en verspreiding lijkt na volgend jaar door de gemeente te worden gestopt.

De Echo bestaat sinds 1952 en was naast het Wierings Weekblad  het wekelijkse informatie- en reclamekanaal voor Amsterdam. Wierings Weekblad werd in 1973 omgedoopt in Amsterdams Stadsblad, maar werd al 2012 opgeheven. Nu legt ook De Echo het loodje.

 

3 REACTIES