Home Duurzaam Elektrische fiets of auto delen met coöperatie MeerDelen

Elektrische fiets of auto delen met coöperatie MeerDelen

0

Elektrisch rijden is geen toekomst meer, maar dagelijkse realiteit. Fietsen, bakfietsen, scooters én auto’s rijden steeds meer op stroom. Dat is reden voor bewoners uit de Watergraafsmeer voor het oprichten van MeerDelen. Het is een coöperatie in Oost waarmee je samen met buurtgenoten een elektrische fiets of auto deelt. Op zaterdag 19 september kun je tussen 10.00 en 16.00 uur zelf het plezier van elektrisch rijden ervaren bij kinderboerderij De Werf op de Archimedeslaan.

‘Onze Why is Meer ruimte voor groen en leven’, zegt Jesse van Hoven van MeerDelen. ‘Door de lockdown beseffen meer mensen het belang van een gezonde leefomgeving en hierdoor kunnen wij versnellen. Wij doen dit als coöperatie, omdat wij geloven in samenwerken en democratie. Wij bereiken ons doel door het delen van schone vervoersmiddelen, want door te delen hoeven er minder fietsen, bakfietsen en auto’s op straat te staan.’

MeerDelen mag vijftien parkeerplekken in de Watergraafsmeer gaan gebruiken voor de elektrische fietsen, elektrische bakfietsen en elektrische auto’s van de coöperatie. Doordat een deel van de leden een parkeervergunning inlevert, komt er ruimte voor groen en leven. Tijdens proefrijdag kun je informatie krijgen over MeerDelen en elektrisch rijden. Je kunt er ook lid worden van de coöperatie.