Home Oud Oost Energieneutraal Polderblok, laatste bouwproject op Oostpoort

Energieneutraal Polderblok, laatste bouwproject op Oostpoort

0

Het laatste woningbouwproject dat in Oostpoort wordt gebouwd is Polderblok. Het gebouw op de Polderweg staat naast het politiebureau Linnaeusstraat en is een bijzonder energieneutraal woongebouw met 54 middel dure huurwoningen. Een kwart van de woningen krijgt een oppervlakte van 73 vierkante meter en is daardoor ook geschikt voor gezinnen. Heel opvallend zijn de buitengevels die zijn voorzien van een gevarieerde gevelbeplanting.

Hnet ergieneutraal woongebouw heeft dak met een dynamische waterberging. Het regenwater wordt gebruikt voor de bewatering van de gevelbeplanting en de binnentuin. De meeste appartementen maken gebruik van zonne-energie. Alle woningen zijn aangesloten op een warmte koude opslagsysteem (WKO). Dat is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem, zodat je er huizen mee kunt verwarmen of koelen. De oplevering is halverwege dit jaar.

Tussen het Montessoricollege Oost en het nieuwe woongebouw komt een groene doorgang. Deze doorgang verbindt de Polderweg met het Linnaeusplantsoen, een groene zone naast de helling van het spoor.

Check hureninpolderblok.nl