Home Amstel- en Bajeskwartier Enorme brand op dak woongebouw aan Joan Muyskenweg

Enorme brand op dak woongebouw aan Joan Muyskenweg

0

Op het dak van een woongebouw aan de Joan Muyskenweg in Overamstel is rond 20.00 uur een enorme uitslaande brand uitgebroken. De brandweer rukte met groot materieel uit. Het pand werd volledig ontruimd en meerdere woningen zijn onbewoonbaar geraakt. Een aantal bewoners zal de nacht ergens anders moeten doorbrengen. Niemand is gewond geraakt.

De brandweer haalde bewoners uit woningen. Tientallen van hen werden opgevangen in het nabijgelegen Mercure hotel. Volgens de brandweer hebben drie bewoners rook ingeademd. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Er is aanzienlijke schade aan meerdere woningen. Meerdere woningen zijn onbewoonbaar geraakt.

De brand ging gepaard met een rookontwikkeling in de richting van de snelweg A10/A2. De weg bij dat knooppunt was afgesloten voor het verkeer. De brandweer bestreed de brand van het acht woonlagen hoge gebouw met meerdere autoladders en een hoogwerker. Rond tien uur was de rook nagenoeg helemaal verdwenen. Onduidelijk is hoe de brand is ontstaan.