Home Overzicht Erotisch Centrum niet in Eenhoornbuurt. Bewoners opgelucht

Erotisch Centrum niet in Eenhoornbuurt. Bewoners opgelucht

0

Onderzoek naar een geschikte locatie voor een erotisch centrum levert drie voorkeurslocaties op. Dat zijn de Groene Zoom en de Europaboulevard, beiden bij de RAI in stadsdeel Zuid en Docklandsplot op de NDSM-werf in stadsdeel Noord. Dat betekent dat de komst van zo’n centrum naar de Eenhoornbuurt van de baan is. Bewoners in deze woonbuurt met veel nieuwbouw zijn opgelucht.

De gemeente Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar een geschikte locatie voor een erotisch centrum met veilige werkplekken voor sekswerkers buiten de oude binnenstad. De Eenhoornbuurt stond op de shortlist van acht locaties voor een te bouwen erotischcentrum. De bewoners vonden het Eenhoorngebied totaal ongeschikt als locatie. Zij eisten in een petitie dat het Eenhoorngebied van de shortlist zou worden weggestreept. Dat is nu gebeurd.

Dat de Eenhoornbuurt op de shortlist stond was opmerkelijk omdat er steeds meer woningen voor jonge gezinnen komen. Bij het Pieter Nieuwland College volgen ruim achthonderd leerlingen onderwijs. Ook wonen er in verschillende gebouwen vele honderden studenten. Daarbij komt dat het autoluwe gebied van slechts twee kanten bereikbaar is, de Nobelweg en de Wibautstraat.

Het Erotisch Centrum is onderdeel van de Aanpak Binnenstad waarin met een breed pakket aan maatregelen wordt gewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid van de binnenstad. Zo is het vanaf half mei niet langer toegestaan op straat te blowen op de Wallen en moeten vroegere sluitingstijden van horeca en prostitutie bijdragen aan meer rust in de late nacht voor bewoners.