Home Eten&Drinken Eten uit de Krat | Curry

Eten uit de Krat | Curry

0
Recept | Zelfgemaakte gele curry met paksoi, prei, kastanjechampignons, pinda’s en zilvervliesrijst

Als je het ons vraagt, is een curry altijd een goed idee. Het gerecht is perfect als voedzame maaltijd na een dag hard werken, als troosteten bij januariverdriet, als hart- en maagversterker na een al te feestelijk weekend. Oorspronkelijk komen curry’s uit Azië, om preciezer te zijn uit de regio India, Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka, waar het al honderden jaren wordt gegeten.

Curries zijn door de gelaagdheid in de kruidenmengsels geweldige vegetarische gerechten: er is zoveel smaak dat niemand maalt om vlees. Vandaar dat je naast curry’s vaak een linzengerecht treft: bij elkaar een evenwichtige maaltijd.

Curries veroverden Europa doordat de Britten in India het gerecht omarmden, en de Indiërs en Pakistanen in de jaren veertig naar Groot-Brittannië emigreerden.

Deze immigranten stonden ook aan de wieg van de vele kant-en-klare currypasta’s. De meeste zijn heel goed. Maar als je tijd hebt, is het heel bevredigend zelf een currypasta te maken; je zult verbaasd zijn over je kookkunsten!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat