Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De Meerkernige Stad. In Pakhuis de Zwijger

donderdag 20 juni om 19:30

Gratis

Onze steden groeien en daarom moeten we nieuwe manieren van verdichting overwegen. Het concept van de 15 minuten stad is een bekend begrip in stedenbouw; een planologisch idee om veel voorzieningen binnen handbereik te hebben. Een verdere ontwikkeling is de meerkernige ontwikkeling, waarbij bestaande stadsdelen verdicht worden.

Deze stadsdelen worden steeds meer op zichzelf staande steden en hebben daarom ook passende centra nodig. Bij verdichting van deze delen is het belangrijk om de kwaliteit van de verblijfsruimte te waarborgen. Welke soort ondernemers daarbij passen en hoe het karakter van elk stadsdeel behouden kan worden, zijn dus belangrijke vraagstukken. Om antwoorden te vinden, nodigen we architecten, ontwikkelaars, beleidsmakers, fotografen en bewoners uit om samen te komen. We gaan in gesprek over de nieuwe meerkernige ontwikkelingen en onderzoeken welke lessen we kunnen trekken uit initiatieven uit het verleden, het heden en de toekomst.

Gegevens

Datum:
donderdag 20 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.