Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De mentale impact van oorlog. Gesprek in Pakhuis de Zwijger

woensdag 22 mei om 20:00

Gratis

In tijden van oorlog is aandacht voor mentale gezondheid cruciaal. Oorlogsgeweld kost niet alleen levens, het heeft ook een enorme mentale impact op de mensen die het overleven, hun familie en vrienden verliezen of moeten achterlaten.

Die psychische pijn is misschien wel de allermoeilijkste wond om te helen. Daarnaast toont onderzoek aan dat een oorlog op veilige afstand met lede ogen aanzien – bijvoorbeeld via (sociale) media – een negatieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Wat doet een oorlog met de psyche? Hoe belangrijk is medische, mentale noodhulp? Hoe werk je toe naar herstel na zulke extreme trauma’s? En hoe zorgen we ervoor dat we niet lamgeslagen raken door oorlogsbeelden die we voorbij zien komen, maar juist in actie komen voor andere mensen in nood? Op 22 mei onderzoeken we wat oorlog doet met de psyche, zowel in crisisgebied als hier.

Gegevens

Datum:
woensdag 22 mei
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.