Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Fidelio van Ludwig van Beethoven. Opera in Park Frankendael

zondag 16 juni om 19:30

Gratis

Het Holland Festival presenteert in Nationale Opera en Ballet de opera Fidelio van Ludwig van Beethoven. Op zondag 16 juni is de volledige opera te zien op groot scherm in Park Frankendael.

Het verhaal: Om haar geliefde Florestan te bevrijden uit het diepste duister van de kerkers van Pizzaro stort Leonore, als man verkleed en onder de nieuwe naam Fidelio, zich in een gevaarlijk avontuur. Pizzaro’s tirannieke geweld, machtsmisbruik en onmenselijk handelen maken hem tot een van de meest verachtelijke figuren uit de operageschiedenis. Fidelio levert een strijd op leven en dood. Tegen de achtergrond van een corrupte wereld bloeit door de liefde de hoop.

Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal uit de tijd van de Franse Revolutie, schreef Beethoven een meesterwerk waarin de personages uitstijgen boven het alledaagse. De muziek heeft een symfonisch doorleefd en soms zelfs religieus karakter, waardoor het verhaal vol is van diepe gevoelens en grote ideeën. Een uniek en mysterieus stuk, waarin de gewenste rechtvaardige, vrije en humane toekomst tot uitdrukking komt.

Op eigenzinnige wijze zoekt de Oekraïense regisseur Andriy Zholdak naar de diepere lagen van het algemeen menselijke drama in Fidelio. Zijn beeldtaal vol symbolen sluit aan bij die van grote filmmakers als Andrej Tarkovski en Ingmar Bergman. De Colombiaans-Oostenrijkse dirigent Andrés Orozco-Estrada, het Koninklijk Concertgebouworkest en sopraan Jacquelyn Wagner als Leonore en tenor Eric Cutler als haar geliefde staan garant voor een avond van wereldklasse!

Muzikale leiding Andrés Orozco Estrada Regie Andriy Zholdak decor Andriy Zholdak, Daniel Zholdak Video Etienne Guiol Zang Frederik Bergman, Eric Cutler, Nicolas Brownlee, Jacquelyn Wagner, Anna El-Khashem, Linard Vrielink Koor Koor van De Nationale Opera Orkest Koninklijk Concertgebouworkest Coproductie Grand Théâtre de Genèv.

Gegevens

Datum:
zondag 16 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Park Frankendael
Middenweg 72
Amsterdam, 1097 BS
+ Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.