Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Mijn Israël | Mijn Palestina. In het Joods Museum

zondag 30 juni om 18:00 tot 22:00

€10,00

Drie generaties Joden en Palestijnen in Nederland spreken met Joris Luyendijk over het land waarmee zij onlosmakelijk verbonden zijn. Het persoonlijke perspectief staat deze avond centraal. Na afloop van de gesprekken is er eten en drinken, en de mogelijkheid om met elkaar door te praten.

Voorafgaand aan de persoonlijke verhalen gaat Joris Luyendijk in gesprek met Bart Wallet, hoogleraar Joodse studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hoe ervaart hij het geven van colleges over Zionisme aan diverse groepen studenten?

Mijn Israel | Mijn Palestina is onderdeel van het programma Zionisme – belofte of boosdoener?, waarbij het zionisme vanuit persoonlijk en historisch perspectief belicht wordt.

Joris Luyendijk studeerde politicologie en geschiedenis aan de UvA, en Arabische en religieuze antropologie in Amsterdam, Kansas en Caïro. Tussen 1998 en 2003 was hij correspondent voor de Volkskrant en Radio 1 in achtereenvolgens Caïro, Beiroet en Oost-Jeruzalem, en later ook voor NRC Handelsblad en de NOS. In 2006 publiceerde Luyendijk het boek Het zijn net mensen waarin hij zijn ervaringen als correspondent in de Arabische wereld beschrijft.

Toegang € 10,00, inclusief eten

Gegevens

Datum:
zondag 30 juni
Tijd:
18:00 tot 22:00
Kosten:
€10,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Joods Museum
Nieuwe Amstelstraat 1 1011 PL + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.