Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nederland is vol! In Pakhuis de Zwijger

donderdag 20 juni om 20:00

Gratis

De woningbouw, industrie, infrastructuur, natuurdoelen en klimaatadaptatie staan onder druk door ruimtegebrek. ‘’Nederland is vol’’, schreeuwen veel politici. Maar is dit echt zo? Als het draait om de ruimtelijke indeling van ons land wordt vaak de olifant in de kamer vermeden: de veehouderij. De Nederlandse veehouderij neemt namelijk de helft van het oppervlakte in – we zijn het meest veedichte land ter wereld.

Het ruimtevraagstuk is verbonden met de keuzes over ons dieet en wat we produceren. Als je keuzes maakt, is er ruimte genoeg. Denk nou eens al dit vee weg. Stel we kiezen voor een compleet plantaardig voedselsysteem en we stoppen met het produceren en importeren van dierlijke producten, wat voor landschap levert dit dan eigenlijk op? En wat betekent dit voor de boer van de toekomst? Recent onderzoek laat zien dat minder vlees en zuivel, meer ruimte kan vrijspelen voor natuur, ontspanning, klimaat, biodiversiteit en tegelijkertijd meer rechtvaardigheid kan bieden voor mens, dier en natuur. We duiken verder in deze plantaardige plannen en praten met wetenschappers, boeren en landschapsarchitecten.

Gegevens

Datum:
donderdag 20 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.