Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Validisme, uitgepakt! In Pakhuis de Zwijger

donderdag 13 juni om 19:30

Gratis

Voor mensen met een handicap kan het lastig zijn volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Dat komt door validisme: een vorm van discriminatie die hen marginaliseert en hun waardigheid ondermijnt.

De samenleving is ingericht voor en door mensen die als ‘gezond’ worden beschouwd, en sluit wie niet binnen die norm valt dus uit. Dat komt ook terug in emancipatiebewegingen. Demonstraties en bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld niet voor iedereen toegankelijk, net als veel gebouwen, communicatie en beleid. In het kader van antidiscriminatievoorzieningen (ADV’s) zijn mensen met een handicap de op een na vaakst gemelde discriminatiegrond. Gemeenten prioriteren steeds vaker toegankelijkheid, maar bestrijden validisme vaak (nog) niet. In dit programma diepen experts met een beperking uit wat validisme precies is, hoe het zich manifesteert in de samenleving en hoe we het kunnen bestrijden.

Gegevens

Datum:
donderdag 13 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.