Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Marcel van Engelen: Amsterdam 1980-nu. In de Flexbieb

donderdag 13 juni om 20:00

Vrijwillige bijdrage

Aan het begin van de jaren tachtig was Amsterdam er slecht aan toe. Het straatbeeld werd getekend door vervallen panden en verslaafden. De werkloosheid liep op. Inwoners vertrokken massaal, kantoren verdwenen uit de binnenstad.

Tien jaar later was de leegloop voorbij. De economie trok aan en gaandeweg vond Amsterdam een nieuwe toekomst. Wijken verbeterden, fabrieken werden creatieve broedplaatsen, yuppen arriveerden, gezinnen wilden er weer wonen. Maar de laatste jaren trekt Amsterdam zo veel mensen, bedrijven en geld dat er een nieuwe crisis is ontstaan: een ‘crisis van succes’ waarin woningnood, toerisme en economische ongelijkheid de stad voor velen onbetaalbaar en ontoegankelijk maken.

In ‘De stad’ (mei ’24, uitgeverij De Bezige Bij) laat Marcel van Engelen zien welke krachten, ideeën en mensen Amsterdam maakten tot de stad die het nu is – van het dieptepunt tot vandaag. In een boek vol kleurrijke personages – wethouders, architecten, activisten, wetenschappers, bewoners en café-eigenaren – vertelt hij hoe Amsterdam van wijk tot wijk veranderde, weer tot bloei kwam en voor nieuwe uitdagingen kwam te staan.

Marcel van Engelen (1971) is journalist en schrijver. Hij werkte jarenlang voor Het Parool en publiceerde daarnaast in onder meer Vrij Nederland, NRC Handelsblad, De Pers, de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. Hij schreef eerder ‘De gelukzoeker’ (2008) en ‘Het kasteel van Elmina’ (2013), dat werd bekroond met de Brusseprijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek.

Toegang: vrijwillige bijdrage

Gegevens

Datum:
donderdag 13 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorie:

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.