Home Kunst Factor IJ staat in de startblokken, maar de lockdown staat in de...

Factor IJ staat in de startblokken, maar de lockdown staat in de weg

0

De verbouwing van Factor IJ aan de Pampuslaan is klaar. De kunstcollectie is verhuisd vanuit het voormalige CBK en alle medewerkers staan in de startblokken. Zodra de lockdown voorbij is, hoopt Factor IJ de deuren te openen. De opening is vooralsnog gepland op 10 februari. Het feestelijk openingsweekend staat voorlopig gepland op vrijdag en zaterdag 12 en 13 februari. Dan is de tentoonstelling van Casper Braat te zien.

Casper Braat (1991) maakt beelden, installaties en films. Hij wil de bezoekers van zijn installatie laten nadenken over ‘de perversie van het alledaagse.’ Hij verheerlijkt het alledaagse door het gewone op een voetstuk te zetten. In 2015 studeerde hij af aan de Rietveld academie.

Voor de opening van Factor IJ maakt hij twee nieuwe installaties. Met zijn installatie 1000 Champagne glasses, die inderdaad bestaat uit duizend champagneglazen, creëert hij evenzovele kleine feestmomentjes. Breng een eigen champagneglas en wissel het om voor een gesigneerd exemplaar van Caper Braat. Laat het vullen en breng een toost uit op het nieuwe kunstcentrum op IJburg.

Factor IJ komt voort uit CBK Oost. Je kunt er kunst kopen, kunst lenen en leren over kunst. Factor IJ geeft beeldend kunstenaars een plek om te exposeren. Daarnaast biedt het met de designwinkel een platform voor Nederlandse designers.

Het openingsweekend staat gepland voor 12 en 13 februari, van 11.00 uur tot 17.00 uur. Als de coronacrisis dat toelaat.