Home Overzicht Falstaff is publiekskeuze voor opera in Park Frankendael.

Falstaff is publiekskeuze voor opera in Park Frankendael.

0
Opera Der Freischütz te zien in Park Frankendaek.

Het publiek mocht stemmen over welke opera nog een keer tijdens het Holland Festival in het Oosterpark zal worden vertoond. Dat is geworden de komische opera Falstaff van Guiseppe Verdi. Deze opera is gratis te zien op 24 juni op groot scherm in Park Frankendael. Een avond later is Der Freischütz er te zien, een opera die tegelijkertijd ook live in Nationale Opera & Ballet is te zien.

Falstaff is het verhaal van de goddeloze oude geilaard die nogmaals op vrijersvoeten gaat. De Nationale Opera presenteerde deze opera in het Holland Festival 2014 in regie van Robert Carsen, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest en Koor van De Nationale Opera. De cast bestond uit onder anderen Ambrogio Maestri, Massimo Cavalletti, Daniela Barcellona en Maite Beaumont.

Op de tweede avond presenteert de Opera in het park nog een opera op groot scherm. dat is Der Freischütz, die tegelijkertijd ook live in Nationale Opera & Ballet te zien is. Het is een opera over een riskante deal met de duivel. Het verhaal ademt volop de sfeer van de Romantiek. Om met de prachtige koningsdochter Agathe te kunnen trouwen, schakelt de ambitieuze, jonge boogschutter Max de hulp in van de duivel.

Hij hoeft niet alleen de jaarlijkse schietwedstrijd te winnen, hij moet ook een strijd leveren met een bekrompen samenleving die vasthoudt aan de bestaande orde en tradities. In Der Freischütz staat de oude wereld tegenover een nieuwe. Welke tradities en gewoontes willen we behouden? Welke moeten er veranderen en wat is daarvoor nodig?

Beide opera’s beginnen om 19.30 uur. Ze zijn gratis te zien in Park Frankendael. Kom met een picknickmand naar het mooie park Frankendael geniet van prachtige voorstellingen.