Home Overzicht Feest en ongeregeldheden na winst Marokko op Portugal

Feest en ongeregeldheden na winst Marokko op Portugal

0

Net als na de vorige wk-wedstrijden die Marokko won, verzamelden fans zich zaterdag op het kruispunt van de Insulindeweg en Molukkenstraat om de plaatsing in de halve finale te vieren. Hierbij werd getoeterd en (zwaar) vuurwerk afgestoken.

Vrijwel direct na de overwinning op Portugal gaan fans de straat op of stappen in hun auto om toeterend rond te rijden. Ook is in de Indische Buurt en de Dapperbuurt vuurwerk te horen. Nadat de sfeer grimmiger wordt, zet de politie het kruispunt van de Molukkenstraat en Insulindeweg af. Hierbij zijn ook de ME en hondenbrigade ingezet. Passanten in auto’s mochten niet parkeren en hun voertuig verlaten. Rond 20.30 uur had een grote groep het kruispunt verlaten en was het overwegend rustig op straat. Tijdens de ongeregeldheden zijn abri’s op bus- en tramhaltes gesneuveld.

Om te voorkomen dat de situatie grootschalig uit de hand zou lopen werkte de politie samen met buurtouders, jongerenwerkers en straatcoaches. Moskeeën riepen in het vrijdaggebed jongeren op te stoppen met rellen en adviseerden ouders met hun kinderen te praten. Het nationale team van Marokko zelf en een zeer groot gedeelte van de Marokkaanse gemeenschap verafschuwen de rellen. Behalve in de Indische Buurt was het ook in andere stadsdelen en steden onrustig na de wedstrijd. Marokko speelt woensdagavond om 20.00 de halve finale tegen Frankrijk.