Home Overzicht Feest in Oost: Twintig jaar IJburg, onthulling van Oostportaal en festival op...

Feest in Oost: Twintig jaar IJburg, onthulling van Oostportaal en festival op de Weesperzijde

0
Foto Odette Kleeblatt.

Zaterdag vierden mensen uit Oost feest. In het Theo van Goghpark de 20-jarige verjaardag van IJburg. Even verderop in winkelcentrum Oostpoort was het Burendag met onder andere de onthulling van het kunstwerk Oostportaal. En de bewoners van de Weesperzijdebuurt vierden hun jaarlijks cultuurfestival.

Foto’s Dennis Sewberath

Twintig jaar geleden kregen de eerste bewoners van IJburg de sleutel van hun nieuwe huis. Nu wonen hier tienduizenden mensen. Dat werd gevierd in het Theo van Goghpark en daarna rond de haven van IJburg met een programma voor jong en oud.

Het Weesperzijdefestival is een jaarlijks terugkerend cultuurfestival met met podiumkunst, beeldende kunst, poëzie en fotografie. Tussen de Berlagebrug en het Amstelhotel is de uitvalsbasis, woon-, en werkplek van een groot aantal artiesten die hun werk en talent tijdens het festival tonen aan hun buren en andere Amsterdammers. Op het podium trad de en na de andere artiest op, afgesloten door de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht.

In winkelcentrum Oostpoort organiseerden de ondernemers de Burendag met muziek, de mobiele Bingohal, activiteiten voor kinderen en het hoogtepunt: de onthulling van kunstwerk Oostportaal op het Land van Cogagneplein en de Linnaeusstraat.