Het was een feestelijk moment op het Archimedesplantsoen bij de start van de nieuwbouw van de school voor vmbo en praktijkonderwijs. Onder toezicht van leerlingen, de schoolleiding, buren en bij de bouw betrokkenen werd een metalen doosje met typische dingen van deze tijd ingegraven. Als het over vele jaren weer wordt opgegraven toont het een stukje historie.

Op vier palen na zijn alle heipalen al de grond ingegaan. Die overlast voor de school, die gewoon open blijft, en de mensen die wonen in de omgeving is nu achter de rug. De bouw kan nu beginnen. Er komt een onderwijsgebouw van maximaal 12 meter hoog, een sportgebouw van maximaal 9 meter hoog en een functioneel bijgebouw van maximaal 5 meter hoog. Yuverta krijgt een campusachtige opzet van drie gebouwen met daar tussenin het schoolplein. Het wordt een nieuw, modern en toekomstbestendig schoolgebouw dat in 2025 klaar moet zijn.

Kathrin van de Loo wijst het nieuwe hoofdgebouw van Yuverta aan. Samen met Susanne Tuenter vormt ze de leiding van de school.