Elke derde donderdag van de maand vult de rand van het Oosterpark zich met de geuren van basilicum, knoflook en Parmezaan. In de tuin van Spring Café Brasserie viert men dan Festa della Pasta – een avond vol Italiaanse smaken, hartelijkheid en verrassende combinaties. De volgende editie staat gepland op donderdag 7 augustus.
De tuin ligt er uitnodigend bij. Tussen het groen wandelen vier vrienden uit de Dapperbuurt richting het terras. ‘Ik woon hier zo dichtbij’, zegt Michal verbaasd, ‘maar ik wandel nooit deze kant op. Wat een mooie, rustige plek.’ Ze nemen plaats aan tafel, bestellen twee verschillende antipasti – de Arancini Siciliani met mozzarella, doperwten en runderragù, en de Polipetti alla Lucana met baby-octopus, tomaat en crostini. Verrassend lekker smaken, vinden ze.
Het gezelschap is hier voor het eerst, op aanraden van collega’s. De lovende woorden over de pasta’s blijken niet overdreven. De Mafaldine al Ragù Bianco met kalfsvlees en witte wijn, de Ravioli al Brasato e Funghi met gestoofd vlees en paddenstoelen, de Fregola ai Frutti di Mare met garnalen en mosselen en de vegetarische Spaghetti alla Neranomet courgette en provolone – het ene bord maakt nog meer indruk dan het andere.
Aan een andere tafel volgt een spektakelstuk: twee hotelgasten kiezen voor de Pasta alla Ruota, truffelspaghetti die aan tafel wordt bereid in een uitgeholde Parmezaanse kaas. De damp stijgt op, de geur trekt over het terras, blikken draaien mee.
Het gezelschap uit Oost sluit avond sluit feestelijk af. Tweemaal Sgroppino – citroensorbet met prosecco en vodka – zorgt voor verkoeling en twee keer Tiramisù met mascarpone en cacao maken het diner compleet.
Achter deze smaken schuilt de hand van chef Luigi di Benedetto. Geboren in Salerno, gevormd door de Franse keuken en internationaal ervaren in keukens van Tokio tot Londen. Bij Spring Café Brasserie keert hij terug naar zijn roots: eenvoud, versheid en eerlijkheid.
Festa della Pasta is meer dan een etentje. Het is een ode aan Italiaanse gastvrijheid, op een onverwacht rustige plek in Oost. De zomeravond doet de rest. Volgende edities zijn op donderdag 7 augustus, 11 september en 9 oktober. Reserveren aanbevolen.
Spring Café Brasserie, in Pillows Hotel Maurits aan het Oosterpark.















