Home Overzicht Fietsers en voetgangers krijgen een brug tussen Flevopark en Cruquius

Fietsers en voetgangers krijgen een brug tussen Flevopark en Cruquius

0

Het Cruquiusgebied verandert in volle vaart van een industriegebied in een woon- werkomgeving. Om deze nieuwe wijk te ontsluiten komt er volgend jaar voor fietsers en voetgangers een brug over de Nieuwe Vaart bij de schutsluis tussen de Flevoparkweg en het Cruquiusgebied.

De brug krijgt een plek tussen twee gebieden die erg van elkaar verschillen. Het Cruquiusgebied is een stedelijk gebied en het Flevopark is juist een groen gebied. Aan de kant van het Cruquiusgebied is de brug gemaakt van geperforeerd staal met een open uiterlijk. De kant van het Flevopark wordt juist groen met planten.

De naam van de brug is genoemd naar het water waarover de brug wordt geplaatst, Nieuwe Vaart. Aan beide kanten komt een hellingbaan. De vier meter brede brug is alleen bestemd voor fietsers en voetgangers. Voor boten is de doorvaarthoogte ongeveer 2,50 meter.

Aan de woonboten en woonschepen is gedacht. Deze hebben soms onderhoud nodig. De brug krijgt daarom een uitneembaar stuk. Dit maakt het mogelijk dat de drijvende woningen de brug door kunnen voor onderhoud ergens anders. Een hijskraan tilt het uitneembare stuk dan op.