Ook als het wat minder mooi weer is, spelen kinderen graag in de speeltuin in het Flevopark. Je hebt er een zandbak, glijbanen, schommels, een kabelbaan, wipkip en nog veel meer. Bij die speeltuin staat ook een huisje waarvan je verwacht dat je er gezellig kunt zitten en wat kunt eten en drinken. Maar dat is er niet bij. Al enkele jaren is Flevor, zoals deze horeca-uitspanning heet, hermetisch gesloten. En dat tot teleurstelling van bezoekers van het park, met en zonder kinderen.

Flevor is gesloten. Ook het stadsdeel is daarover teleurgesteld en wil dat deze horecalocatie zo snel mogelijk weer open gaat. Maar ook daar kan men er niets aan doen, omdat Flevor eigendom is van de uitbater. Het stadsdeel zegt met enige regelmaat contact met de uitbater te zoeken, maar dat heeft al die tijd niets opgeleverd. Ook oost-online lukt het niet in contact te komen met de eigenaar van Flevor. Een kijkje op Facebook leert dat daar na 2018 niets meer is gepost.

De speeltuin naast Flevor is gelukkig openbaar en onderdeel van Flevopark. Ouders die er met hun kinderen naar toe gaan, haalden er een ijsje, drankje of een versnapering voor hun kroost. Het terras lokte ook andere bezoekers van het park. Regelmatig werden er door de jaren heen ook kinderfeestjes georganiseerd. Nu zijn de luiken gesloten.

Op Facebook lezen we wisselende reacties over Flevor: ‘Locatie is geweldig’ is jaren geleden op Facebook gepost.’ Het zou fijn moeten zijn voor de kinderen (en hun ouders)om even te kunnen ontspannen op het best mooie terras. Helaas lijkt het alsof de eigenaar eigenlijk een hekel aan kinderen heeft. Door zijn houding voel je je snel niet welkom. Verder is de prijs-kwaliteit verhouding niet oké. Volgende keer nemen we ons eigen eten en drinken mee. Want de speeltuin is openbaar en het terras dus niet.’

Het is jammer dat in het openbare Flevopark een in principe leuke horecalocatie voor kinderen en hun ouders al jarenlang niets gebeurt. Met de kinderen een bezoekje brengen aan distilleerderij ’t Nieuwe Diep kan ook, maar dat café is toch wat ver van de speeltuin en niet ingesteld op kinderen. En andere horeca-uitspanningen zijn er niet in het Flevopark. Hoog tijd dat Flevor hoe dan ook weer opengaat.