Home Overzicht Fonds voor Oost gaat 10-jarig jubileum wandelend vieren

Fonds voor Oost gaat 10-jarig jubileum wandelend vieren

0

Het is in mei 10 jaar geleden dat het Fonds voor Oost voor het eerst geld toekende aan buurtprojecten. Om dit te vieren is een wandelroute ontwikkeld rondom het Flevopark met projecten uit de buurt die het Fonds steunde. De wandelroute geeft een inkijk in hoe de dagelijkse plekken waar je langskomt, gemaakt worden door de vele betrokken bewoners uit Oost.

Op 1 mei is de kick-off met een georganiseerde wandeling van 18.30 tot 19.30 uur. De maakster van de Wandeling Sophie Jurrjens zal dan ook aanwezig zijn. Zij maakt met Off track wandelingen door de buurt die ze muzikaal begeleid. De wandeling begint en eindigt bij Proeflokaal ’t Nieuwe Diep in het Flevopark. Meld je aan door een bericht te sturen naar [email protected].

De hele maand mei staat in het teken van het vieren van 10 jaar mooie buurtinitiatieven in Oost die de buurt mooier, leuker, beter, socialer hebben gemaakt. Zo kun je onder anderen een ‘Mensen Maken Oost’-tas gevuld met passie uit de buurt winnen. Check voor voor actuele informatie fondsvooroost.nl

Fonds voor Oost is in 2014 opgericht als het eerste buurtfonds van de nu in totaal zeven buurtfondsen in de stad. Initiatiefnemers die hun buurt mooier, leuker, beter willen maken kunnen hier een aanvraag tot € 1500 indienen. Op 1 mei 2014 ging de eerste aanvraagronde open waar initiatiefnemers een bijdrage konden aanvragen voor hun project. Sindsdien heeft het fonds meer dan 322 buurtinitiatieven gesteund, waarmee het leven van vele buurtbewoners positief is beïnvloed.