Home Amstel- en Bajeskwartier Nu ook stadsdorp in Amstelkwartier

Nu ook stadsdorp in Amstelkwartier

0

Amsterdam kent nu 32 stadsdorpen. OnsAmstelkwartier is het nieuwste stadsdorp in de stad. Dit initiatief van en voor bewoners in het Amstelkwartier wil cohesie en modern nabuurschap in de buurt bevorderen door elkaar te ontmoeten, leuke dingen te doen als tegenwicht tegen de anonimiteit van de stad. Op 5 mei wordt het startschot gegeven bij de watertoren met swingende muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Activiteiten op basis van interesses van deelnemers. Diat is de leuke, vrolijke kant van een stadsdorp. Mensen zoeken elkaar op en doen activiteiten waar ze samen zin in hebben. Zo gaat het stadsdorp in tegen de anonimiteit van de grote stad. Je kent mensen die je op straat ziet. Activiteiten worden door leden zelf georganiseerd. Vaak is sprake van een initiatiefnemer die de organisatie ervan op zich neemt.

Onderlinge steun, modern nabuurschap. Dit is vaak een tweede fase in het ontstaan van een stadsdorp. In elk stadsdorp heten ze anders, binnenbuurten, buurtjes, maar het zijn groepen mensen die echt dicht bij elkaar in de straat of enkele straten wonen en voor elkaar beschikbaar zijn als dat nodig is.

Stadsveteraan 020, uniek woonconcept voor 55-plussers

Op 5 mei kun je ook meer te weten komen over Stadsveteraan 020, een uniek woonconcept voor 55-plussers in stadsdeel Oost. Hier staat het wonen in een hechte woongemeenschap centraal. En met een reden. Senioren die samen in een woongemeenschap leven, blijven langer zelfstandig wonen. Je kunt op elkaar bouwen en je bent samen redzaam.

Bij Stadsveteraan 020 huur je een zelfstandige woning. Met andere huurders deel je voorzieningen en verschillende ontmoetingsruimtes. Zo is er de kookstudio, culturele ruimte, het atelier, een klusruimte en een tuinkamer. Ideaal voor bijvoorbeeld een etentje, filmavond of pilates. Of een toevallige ontmoeting, een krantje en een kopje thee.

Met swingende muziek en lekkere hapjes en drankjes kun je kennismaken met het nieuwe stadsdorp in het Amstelkwartier. De lokale wijnhandelaar geeft acte de presence en kan vertellen over zijn duuzame wijnen en waar hij voor staat. OnsAmstelkwartier vertelt over wat het stadsdorp is en wat het voor je kunt betekenen. Hiernaast is er informatie over een vernieuwend woonconcept dat binnenkort in onze buurt opent, de Stadsveteraan 020.

Je bent op 5 mei van 14.00 tot 17.00 uur van harte welkom in de tent in het Bella Vista park.

Check OnsAmstelkwartier | netwerk stadsdorpen | Monitor stadsdorpen |  Stadsveteranen