Home Eten&Drinken Food Night van Slow Food Youth Network in Scheepvaartmuseum

Food Night van Slow Food Youth Network in Scheepvaartmuseum

0

In Het Scheepvaartmuseum organiseert samen met Slow Food Youth Network de tentoonstelling Food for Thought. In deze derde en laatste editie neemt Slow Food Youth Network je mee op reis en ontdek je waar jouw eten vandaan komt. En hoeveel kilometer het heeft moeten afleggen voor het op je bord ligt? De antwoorden op deze en andere vragen komen op vrijdag 29 maart aan bod tijdens de Food Night van Slow Food Youth Network (SFYN).

Op het Open Plein van het museum kun je terecht voor heerlijke kleine hapjes en een drankje, maar word je ook uitgedaagd om na te denken over een aantal ethische dilemma’s die schuilen achter je eten. Eet je vegetarisch, veganistisch of vlees? Voor iedereen is er wat lekkers te vinden om direct op te eten of om mee naar huis te nemen.

Rondleidingen door de tentoonstelling Food for Thought

Door wie wordt jouw eten geproduceerd en waar komt het vandaan? Met een food tour bekijk je de tentoonstelling Food for Thought van Kadir van Lohuizen over ons huidige voedselsysteem. Ieder half uur start er op 29 maar een rondleiding. De rondleidingen duren 20 minuten. Overigens, tot 9 juni organiseert het museum iedere zaterdag om 13.30  en 14.30 uur een gratis rondleiding door de tentoonstelling ‘Food for Thought’.

Antwoorden op vragen

Waarom is vega vaak duurder? Wie verkiest geld altijd boven welzijn van mens, dier en planeet? Is biologisch daadwerkelijk beter? Waarom eten we niet gewoon uit het seizoen? Deze en andere vragen uit de reflectieruimte zullen tijdens de avond beantwoord worden. SFYN verzamelt alle vragen die online en in de reflectieruimte bij Food for Thought gesteld zijn, en zal tijdens de avond de meest voorkomende vragen beantwoorden samen met de bijbehorende spelers uit de keten. De line-up van sprekers wordt binnenkort bekendgemaakt.

Diner Thoughts for Food, door Kliek

Ontdek de verborgen verhalen achter je maaltijd. Stap in de wereld van ongeziene gebeurtenissen die plaatsvinden voordat je eten op jouw bord belandt. Eer het voedsel door stil te staan bij de waarde ervan tijdens een uniek diner. Laat je verrassen en geef je over aan de leden van Kliek, de stichting die zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan. Je zult met een volle buik (en hoofd) het diner verlaten om vervolgens de tentoonstelling te bezichtigen.

Belangrijk om te weten voor deelname aan het diner

Het diner is onderdeel van de Food Night. Je start aan tafel en hebt na afloop genoeg tijd om de tentoonstelling bezoeken en de andere onderdelen van de Food Night bij te wonen. Er kan geen rekening worden gehouden met dieetwensen en allergenen. Het diner is volledig vegetarisch, niet vegan. Bij het diner is drank inbegrepen.

Deelname aan het diner is voor deelnemers vanaf 16 jaar.
Deelname aan het diner bedraagt € 60,00 inclusief drankjes. Je kaartje voor het diner koop je via de ticketlink.

Let op: ook als je met een gratis toegangsbewijs komt (Museumkaart, Stadspas, VriendenLoterijpas of Rembrandtpas), is het belangrijk om een plekje te reserveren.