Home Overzicht Foodchainz houdt theatraal oogstfeest op de markt

Foodchainz houdt theatraal oogstfeest op de markt

0

Het Markttheater speelt dit weekend op de Dappermarkt drie gratis try-outs.  Met hun theatrale oogstfeest legt het toneelgezelschap uit hoe de voedselketen in elkaar zit. De markt, een unieke plek waar de samenleving gevormd wordt,  is daar de perfecte plek voor.

Foodchainz is theater op de markt, midden in de buurt. Het toneelgezelschap wil de markt herwaarderen als plek van ontmoeting, debat en verbeelding. Met een divers team van theatermakers en kunstenaars maken ze voorstellingen die reflecteren op grote sociaal-maatschappelijke thema’s. Het werk van Het Markttheater is brutaal, persoonlijk, muzikaal en speels. Ze maken volkstheater in de breedste zin van het woord en pinnen zich niet vast op een stijl. De rode lijn in het werk is de persoonlijke, transparante en interactieve aanpak. De makers/spelers stellen hun eigen positie ter discussie en zoeken op het toneel interactie met het publiek.

De voorstelling is grappig, herkenbaar én voedzaam. Bezoekers worden getrakteerd op een culinaire verrassing. Vooraf  interviewden de acteurs boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Eén ding staat vast: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe?

De try-outs zijn zaterdag 31 juli om 20.00 uur en zondag 1 augustus om 13.00 en 15.30 uur. Ze duren ongeveer een half uur.

Het Markttheater komt vrijdag 11 en zaterdag 12 september ook naar het Dapperplein met  De Levende Krant, deze voorstelling speelt in op actualiteiten in de buurt.

Check markttheater.nl