Home Eten&Drinken Frank Smoke House stopt met restaurant en gaat door met rokerij en...

Frank Smoke House stopt met restaurant en gaat door met rokerij en winkel

0

Bijna vijf jaar geleden opende Frank Heyn samen met zijn zoon Thomas een restaurant en winkel op de hoek van de Oostenburgervoorstraat, niet ver van de rokerij op de Wittenburgergracht. Nu verhuist hij de winkel terug naar het oude adres en sluit hij het restaurant. ‘Een moeilijke beslissing, maar onvermijdelijk’, zegt Frank Heyn. ‘Op 18 december is onze laatste avond en daar maken we een feest van.’

Jarenlange wegwerkzaamheden rond de zaak plus sinds anderhalf jaar de continue onzekerheid van de coronapandemie maakten het er volgens Heyn niet per se makkelijker op. ‘Het runnen van een restaurant van deze grootte onder die omstandigheden vraagt erg veel tijd en energie. En die energie is ook nodig voor andere delen van het bedrijf en voor een privéleven. Uiteindelijk moest ik de knoop doorhakken.’

Straks weer de winkel en rokerij aan de Oostenburgergracht.

Frank’s Smoke House blijft bestaan. ‘Met de sluiting van het restaurant kunnen we ons volledig focussen op onze core business: ambachtelijk roken en de verkoop, ook online. Eind januari 2022 heropenen we onze oude winkel bij de rokerij aan de Wittenburgergracht. Tot die tijd kun je gewoon terecht in de huidige deli op de Oostenburgervoorstraat.’

De rokerij blijft gewoon in bedrijf en in januari is de winkel op het oude adres weer open. Maar de ambities van Frank Heyn om meer te doen blijven. Hij is op zoek naar een goede locatie voor een tweede winkel, ergens anders in de stad. Het is het einde van het restaurant, maar voor hem ook een nieuw begin.

‘De afgelopen jaren heb ik met enorm veel plezier, energie en creativiteit in het restaurant gestoken. We hebben talloze bijzondere momenten beleefd, we hebben genoten van de krab- en kreeftfeesten, de happy hours, muziekavonden, haringparty’s, het bedenken van nieuwe menu’s en de contacten met buurtbewoners, toeristen en iedereen die binnenloopt in zo’n zaak. Het restaurant is een beetje een microwereld, met een eigen persoonlijkheid, geest en energie. Ik had het niet willen missen en ik koester alle positieve reacties en alle ervaringen die ik heb gehad als horecaondernemer. ‘