Home Overzicht Mogen we zondag weer naar de Pure Markt?

Mogen we zondag weer naar de Pure Markt?

0

Voor zondag 28 november staat de Pure Markt in Park Frankendael weer in de agenda. Of de maandelijkse markt doorgaat en wat eventuele aanpassingen zijn, is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de coronamaatregelen van de regering.

De organisator houdt er rekening mee dat door de oplopende coronacijfers een aantal zaken moeten veranderen. ‘Maar een heleboel blijft hetzelfde. Er kunnen tijdelijk geen liveoptredens plaatsvinden, alcohol serveren mag niet en er komen geen terrassen. Maar je kunt natuurlijk wel lekker over de markt struinen met 95 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food.’

Een paar tips. Zo vlak voor Sinterklaas kun je op de Pure Markt vast nog wel een cadeau scoren. Bij Kwekerij Wiering hebben ze biologische bloembollen. Zolang het niet vriest, kun je ze nog planten. Voor Kerst heeft The Blockprint Tree kerstballen en sterren van handgeschept papier, gemaakt van gerecycled katoen.

Bij de marktkraam van Vega IJburg hebben ze (h)eerlijke home made vegetarische en plantaardige gerechten. Vegan soepen met bijpassend brood, zoete en hartige hapjes en andere lekkernij te vinden. Het wordt zondag koud en dan is het weer tijd voor winterse stoofpotjes. Hertenhouderij de Lavei neemt heerlijke stoofpotjes van hert mee. Daarnaast hebben ze ook hazenpeper en wildzwijnstoofpot.