Home Wonen Ga ik de strijd aan?

Ga ik de strijd aan?

3

In mijn vorige column schreef ik dat ik geen reactie had gehad van de gemeente op mijn melding over het grofvuil voor mijn deur. Nu, ik was iets te voorbarig, want vier dagen na het plaatsen van mijn schrijfsel werd ik toch nog verrast.

Opruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! | Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Ik ontving op zaterdagavond een bericht van de gemeente Amsterdam in mijn mailbox. Ik las: Wij hebben uw melding zojuist afgehandeld. Wij hebben na uw melding wel het grofvuil opgehaald. Bent u tevreden met de afhandeling van uw melding?

Tip

Choose your battles carefully

Maak de afweging of de strijd die je wilt aangaan jouw tijd en energie waard is.

Ik schoot in de lach bij het lezen van dit bericht. Ik las het nog een keer en bleef lachen. Of ik tevreden ben met de afhandeling van mijn melding? Laat me niet lachen.

Een deel van het grofvuil staat nu nog steeds op de stoep. En ik ontvang in het weekend een antwoord op mijn melding. Vreemd tijdstip voor een ambtenaar om mij een mail te sturen, niet?

Blijkbaar is de tijd verstreken waarbinnen de gemeente moet reageren op mijn melding en ontvang ik automatisch een afhandelingsbericht. Als ik er niet zo om zou kunnen lachen, zou het een belediging zijn. Is dit hoe de gemeente met de Amsterdamse burgers om wil gaan?

Ik overweeg nog even om hier serieus op in te gaan, maar bedenk wat ik ook wel eens tegen mijn klanten zeg: Choose your battles carefully. Kies je strijd zorgvuldig. Met andere woorden is het mijn tijd, geduld en nachtrust waard om dit gevecht aan te gaan? Is het zinvol? Wat denk ik te kunnen bereiken hiermee?

Gezien het gevecht dat hieraan voorafging, met als resultaat dat er op de stoep nog steeds een dode plant staat, en ik tegen de starre regelgeving aanloop, is de keus snel gemaakt. Lekker laten voor wat het is en me niet druk maken. En om in de tegeltjeswijsheden te blijven: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Dat is in ieder geval gelukt!

3 REACTIES

  1. Het is vechten tegen de bierkaai. De personen van 14020 zijn altijd wel correct. Maar de ambtenaren die het werk moeten uitvoeren maken er een potje van. Ik zie vaak een vuilniswagen met container voorbij rijden terwijl er groot vuil op de stoep ligt. Maar meenemen
    ho maar. Gemeente s.v.p. terug naar een vaste dag en beter handhaven.

    Hans Groen

  2. Advies: kom in Hoorn wonen!!! Wij kunnen bellen voor grof vuil en horen dan wanneer we het buiten mogen zetten. We hebben wel veel containers, een zwarte(echt afval) groene(duidelijk) en een oranje (voor plastic). Er wordt regelmatig gecontroleerd of je het goed doet. Zo niet wordt de bak niet geleegd en krijg je een waarschuwing. Ik weet niet of er nog bekeuringen worden gegeven. Dat heb ik nog nooit gehoord. Klachten worden goed behandeld . Ik had een klacht over het perkje bij ons voor de deur, kwam er iemand van de gemeente om te vragen hoe en wat. De volgende dag was er iemand om het op te lossen.
    A3 een tevreden Hoornse -inwoonster.